Notícia diari ara.cat: “Canviar el món, a les seves mans”

Posted: 14 Juny 2011 in Cooperació, Esdeveniments

El diari ara.cat ha fet una entrevista a 4 cooperants catalans que viuen a diferents punts del planeta. A continuació hi ha les breus impressions que el tècnic de projectes expatriat a Equador pel grup de Girona va transmetra’ls.

“Hi ha llocs amb el futur massa lluny”

Aquest gironí de 32 anys fa de cooperant des del 2006. “Les meves experiències han estat a través d’Enginyeria Sense Fronteres, i sempre a la regió amazònica de l’Equador. El procés d’identificació de necessitats i de comprensió de problemàtiques no és trivial. Va ser necessari que diversos estudiants es desplacessin al terreny durant uns quants anys per tenir una idea de com podíem realment cooperar amb aquesta regió”, explica. El Facundo ara ja coneix la zona -la província d’Orellana-, però recorda la seva primera experiència: “Consistia a ajudar els camperols a delimitar les seves parcel·les. Amb GPS i brúixoles caminàvem una pila d’hores amb un grup de macheteros al davant obrint la selva. Va ser especialment enriquidor pel contacte directe amb la vida del camperols”. Ara treballa en un projecte sobre energies renovables, en suport a una xarxa de turisme comunitari d’una zona de difícil accés. La feina depèn del moment en què es troba el projecte. Hi ha èpoques en què impera la feina administrativa i d’altres en què s’imposa la de camp. “Fer de cooperant m’ajuda una mica en les meves contradiccions internes, i crec que, si bé des de aquí no canviarem el món, donem un cop de mà a algunes persones i fem tasca de sensibilització”, explica. “He après a entendre que hi ha llocs on el futur queda massa lluny”.

Anuncis
Comentaris
 1. albert ha dit:

  Jo crec que falta una foto a la notícia, d’allò que no s’explica… “La noche en el Coca” o quelcom semblant…

 2. Isaac Pérez ha dit:

  Facu; 32 anys?? No els aparentes!! 😀
  Bona entrevista!

 3. Pere ha dit:

  Si, potser faltaria una foto…
  Però almenys parla de la gran feina que està fent el nostre expatriat.
  Felicitats i endavant!!

 4. Joan Oliver ha dit:

  Bon resum del que implica i s’està fent. M’agrada que s’exposi que abans de tenir el rodatge que tenim, hem passat per identificació de la realitat i el contacte amb la gent per veure a on es podia treballar i com encaixar. Felicitats Facundo i Felicitats Grup!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s