Cicle de tallers a l’Institut de Sils

Posted: 17 Abril 2011 in Esdeveniments, Tallers

On hem anat?

En el primer cicle dels tallers “Crisi energètica, els drets humans a les fosques” hem visitat, en 3 dies, els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut de Sils. Es tracta d’un institut on treballen per projectes i els alumnes tenen una participació molt activa.

Com ha anat?

Realment el cicle ha tingut un desenvolupament molt satisfactori. Hem quedat força sorpresos, no ens esperàvem tanta participació i capacitat de reflexió, ja que aquest era el primer cicle de tallers que fem en un institut de secundària.

La reflexió i participació són dos aspectes que usualment no són tangibles i que no van lligats a la capacitat de treball. Aquests parteixen de les voluntats i inquietuds dels alumnes i, especialment en el 2n i 3r taller, es va notar com els alumnes trobaven el seu rol en les dinàmiques i mostraven una actitud participativa.

I no hi ha hagut entrebancs?

Realment el 1r dia hi va haver un entrebanc molt gros, donat que el taller estava preparat per alumnes més grans, amb un contingut massa tècnic, fet que va produir que als participants els costés molt mantenir l’atenció.

De cares a la segona sessió vam haver de modificar alguna de les activitats i la presentació del taller, la qual cosa va ser molt encertada, ja que els altres dos grups d’alumnes amb els que es va realitzar la dinàmica van mostrar molt més interès i participació.

Resumint

La valoració és molt positiva i estem convençuts de continuar en aquesta línia, plantejant dubtes als alumnes i afavorint un diàleg enfocat a la reflexió sobre la problemàtica de les indústries extractives, el model de consum, els drets humans, l’equitat…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s