Com frenar el canvi climàtic des de les ciutats

Posted: 12 Abril 2011 in Activitats, Esdeveniments

La primera conferència del cicle “Medi ambient i tecnologia, un camí pel desenvolupament humà sostenible” va ser molt interessant, responent a la perfecció al que es plantejava com a títol de la conferència “Com frenar el canvi climàtic des de les ciutats”.

Pablo Cotarelo, responsable de l’àrea de canvi climàtic de “Ecologistas en acción” a nivell confederal, plantejà breument els conceptes relacionats amb el canvi climàtic (emissions, deute ecològic, consum,…), per a després presentar els diferents escenaris possibles als quals ens portarà el canvi climàtic.

Encarat aquest punt de difícil retorn, féu un a crítica a actuar únicament en “la moda del reciclatge” sense fer-ho en les altres R, apostant fermament primerament per unaactuació col·lectiva en la Reducció del consum i la Reutilització dels productes.

Considerant les ciutats com els principals focus d’emissió i promotors del canvi climàtic, fou en aquest nivell on es plantejaren les alternatives d’acció urbanes, basades en les persones i per a les persones.

El públic va respondre en nombre i en interès a l’acte, permetent que hi hagués un interessant torn de preguntes obert al públic al final de la conferència.

Anuncis
Comentaris
  1. Sònia Cervià ha dit:

    Em va agradar la concreció en les dades. No cal ser alarmistes però el 2017 és a la cantonada i m’ha quedat ben gravat que cal reduir dràsticament les emissions de CO2 a partir d’aquesta data si no volem conseqüències tan nefastes com una pujada de temperatura de sis graus en les futures dècades…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s